Vill du komma vidare?

Utöver att man kan gå på kurser, delta i workshop, titta youtubeklipp och läsa vad andra upplevt och skrivit i hyllmeter av böcker i ämnet man är intresserad av så kan det ibland vara bra att ha en mentor. Ibland kanske man behöver ett ”bollplank” för något enskild tillfälle eller så behöver man någon att bolla sina idéer och tankar med, kanske få nya sätt att se saker på eller bara hjälp inför en specifik uppgift som t.ex. att starta en ”inhouse-studio” på företaget där man jobbar.

Konsultation

Idag erbjuds du möjligheten att konsultera in John Hagby – Pictpro för enskilda projekt. Har du en utmaning som du inte vet hur du skall tackla så kan du ta hjälp av John. Skall du få fram en specifik ljussättning eller sätta pris på ditt jobb, kanske göra fotografiska investeringar utifrån vissa givna förutsättningar som resultat eller fysiska hinder/möjligheter så kan du hyra in detta konsultationsuppdrag från oss. Kanske en kombo av att bygga upp en studio och visa hur man använder den för att täcka ert behov. Då är konsultationstjänsten någon du kan ha användning för. Denna tjänst är tillgänglig för alla. Kontakta oss via kontaktformuläret och förklara ditt behov så återkommer vi med offert på uppdraget.

Mentorskap

Under 1000-tals år så har mentorskap varit ett av de absolut bästa sätten att utvecklas inom sitt yrke. Att hitta någon som man kan få tips, idéer av. Bolla tankar man har och få feedback ifrån. Någon som kan hjälpa till så man utvecklas i sitt hantverk. En mentor helt enkelt. Men när man behöver det som mest så är det svårt att ha råd att köpa den tjänsten och att få tag i ett assistentjobb blir mer och mer klurigt då många fotografer jobbar själva pga utmanad ekonomi. De som håller till i ditt närområde som skulle kunna passa ser dig som konkurrens och bjuder inte på allt dom har i form av kunskap och erfarenhet. Men med dagens teknik finns all möjlighet att få mentorskap tillgänglig på distans.
Ca 30 års erfarenhet av kundkontakt, marknadsföring och fotografi, mängder av misstag och mängder av lyckade val har gjort John till en uppskattad mentor.

Att inleda att mentorskapssamarbete med PictPro – John Hagby som mentor i din verksamhet är inte något som tas med en klackspark. Detta blir ett flerårigt samarbete och det är något som vi gör gemensamt. För att få John Hagby som mentor måste man ansöka. Då det är begränsat med antalet personer som John kan vara mentor för så kommer utvalet av ”lärjungar” vara selektivt. Det är alltså inte en tjänst man kan slänga pengar på för att få utan det måste ”klicka” mellan mentor och lärjunge och det måste finnas en ide att jobba utifrån, inte bara ”Jag vill leva på mitt fotograferande, hur gör jag?”.  Ett mentorskap är minst 2 år och för att ge förutsättningarna för nystartade företag så kommer ersättningen baseras på omsättning, inga fasta kostnader.  På detta sätt finns det även en ekonomisk aspekt i att både mentor och lärjunge får företaget att utvecklas och blir stabilt. Är du intresserad av mentorskapet så kontakta PictPro via kontaktformuläret. Du kommer sedan få ett frågeformulär som du sedan får fylla i och skicka tillbaka. Om intresse uppstår går vi till nästa steg som är ett skypemöte och utifrån detta möte så bestämmer vi om vi tror att ett mentorskap skulle passa. Just nu har vi plats för 2st lärjungar till. Är du en av dem? Välkommen med din intresseanmälan.

Annika berättar om sina upplevelser med John som mentor och lärare.

There are no comments